Categorieën: Samenwerkingen

De perfecte vintage outfit maak je samen

Imagine this: een ge-wel-dige vintage Levi’s 501 maar: veel te korte broekspijpen. Wel of niet doen? Samen met Utrecht 900 hebben we hier korte metten mee gemaakt met onze kleding-reparatie-workshops.

Kamers vol connectie

Ter ere van 900 jaar Uuuuutje organiseerde we maar liefst negen workshops bij GreenUP Warehouse en De Voorkamer. Deze workshops laten zien dat (vintage) kleding repareren helemaal niet moeilijk is en dat kapotte kleding zelfs een schatkist aan nieuwe, unieke kleding kan zijn! Onder leiding van Hillie Huijben en Tinka van der Kooij gingen jullie er samen weer wat moois van maken.

Niet alleen maar écht samen! De Voorkamer is namelijk meer dan een gezellig plek om een beetje te naaien. Het is een ontmoetingsplaats waar je met andere culturen in aanraking komt: een veilige plek om jezelf te zijn en nieuwe ervaringen op te doen.

Connectie ontstaat wel vaker in creatieve sferen. Dat ervaren wij elke dag! Daarom waren er niet alleen gezellige creatievelingen uit de stad in onze workshops maar hebben we ook vluchtelingen uit Utrecht te gast gehad. Om samen met beschadigde kleding weer een nieuwe begin te maken.

Lekker naaien in Utrecht

Met workshops als deze willen we mensen op een creatieve en laagdrempelige manier uitnodigen om eens anders naar kleding te kijken. Naast zelf meegebrachte item boden we daarom ook rekken vol vintage uit het Kilo Kilo magazijn om zo vintage te upcyclen.

Met negen workshops met ieder tien deelnemers en tien kledingstukken maakte we 900 keer iets nieuws in Utrecht. Samen. De tofste creaties waren te zien in een expositie in De Voorkamer tijdens het U? programma op 11 november 2022. Ook weer toegankelijk want dit is het gratis programma van de stad Utrecht tijdens Le Guess Who? bereikbaar voor iedereen!

Voor-altijd-fashion boven fast fashion

We love vintage. Het leuke van vintage is natuurlijk dat het unieke items zijn en geen eenheidsworst (ew goor) uit een fast fashion keten. Het lastige is dat het soms niet perfect past, er een klein gaatje in zit of een knoopje mist.

Daarom zijn onze unieke vintage winkels en te gekke events meer dan alleen een spot om de beste vintage te scoren. De line-up is veel meer dan dat! We hebben we regelmatig workshops en andere toffe programmering waar mode, muziek, kunst en duurzaamheid samenkomen. Check it out!

Blijf je verdiepen

 • Categorieën: Cult

  Kleurrijk, warm en heel swanky: Carlo Colucci

  Of je ze nu kent van de kleurrijke patronen, die ene Fakkelbrigade track of van back in the day toen hip hop royalty als Biggie de truien droeg (ok technically droeg hij een Coogi): de Colucci trui is een echte eyecatcher.

 • Categorieën: Samenwerkingen

  De perfecte vintage outfit maak je samen

  Imagine this: een ge-wel-dige vintage Levi’s 501 maar: veel te korte broekspijpen. Wel of niet doen? Samen met Utrecht 900 hebben we hier korte metten mee gemaakt met onze kleding-reparatie-workshops.

 • Categorieën: Drops

  The American Dream zit in een vintage jasje

  Dat ze in Amerika een beetje raar zijn, dat geeft niks. Zo af en toe komen ze namelijk wel met hele harde looks bijvoorbeeld met hun varsity jackets en American sportjassen. Hetzelfde silhouet maar de een is wat meer preppy en de ander super kleurrijk.

Kilo Kilo love letter in je mailbox?
Schrijf je in!

We delen graag al onze gedachten met je in de Kilo Kilo nieuwsbrief: met event updates, toffe collabs en natuurlijk al onze online actie sales Ben je er altijd als eerste bij. Dus hup, inschrijven jij. Vinden we leuk!

 • Hidden