Categorieën: Drops

Fancy shmancy in vintage Burberry

We hebben een hele lading authentieke, vintage Burberry items binnen. En niet alleen de klassieke lange trenchcoats, maar ook wollen jassen en meerdere blazers met een korte cut. Check it out!

Kwaliteit van vintage Burberry

Het mooie aan al deze items is dat de kwaliteit top notch is en dat mag je ook verwachten van Burberry. Want als er iets is wat Burberry goed doet (naast een iconisch ruitje hebben) is het wel kwaliteit leveren. Dit modemerk uit Londen bestaat al sinds 1856 en heeft kwaliteit duidelijk op de eerste plek staan. Daarom zijn de items jaren later nog steeds tip top in orde.

Hoewel geen van onze items zo stokoud is als het merk zelf, hebben we een paar te gekke trenchcoats, jassen en blazers uit de 90s en 00s gevonden. En dankzij die kwaliteit zijn deze Burberry jassen ook 20 – 30 jaar later nog steeds bestand tegen de elementen.

Zorg goed voor je Burberry-trenchcoat

Ondanks de goede kwali willen we je nog een paar tips meegeven om je nieuwe vintage item nog meer liefde te geven. Zodat jij er een leven lang van kan genieten.

Reboot je jas

Test of je Burberry nog waterproof is door er een beetje (gewoon een beetje, geen emmer vol) water over te gieten. Rollen de druppels er meteen af? Te gek: je jas is nog steeds waterproof! Trekt het water in de stof? Laat je jas dan reproofen ook wel impregneren, dat kan bij de meeste stomerijen, maar je kan het ook makkelijk zelf doen. Gebruik dan een impregneermiddel dat past bij het materiaal van je jas, even het label checken dus!

Van de regen naar de drip

Na een regenbui is het belangrijk dat je jouw Burberry-jas ophangt, het liefst aan een hanger. Zo kan de jas goed drogen wat belangrijk is om vlekken, misvormingen en nare geurtjes te voorkomen. Heeft je jas een voering die eruit kan? Haal deze er dan uit en laat het ergens platgelegd drogen.

Less is more: stainless

Als je jas goed waterdicht is, rollen de meeste vloeistoffen er zo af en een koffievlek zul je dus niet snel maken. Maar gebeurt het dan toch, maak de jas dan schoon met een beetje warm water en wat afwasmiddel. Even poetsen en daarna afvegen met warm water en droge doek. Done.

Vintage designer items in de sale?

Jouw perfecte jacka nog niet gevonden? Geen zorgen, het Kilo Kilo team is alweer hard aan het werk om de volgende drop te fixen.

Volg ons op Insta en TikTok en schrijf je in voor de nieuwsbrief (beloofd, we sturen alleen iets als het boeiend is) om als eerste op de hoogte te zijn van de nieuwste drops en events.

Of kom naar onze winkels in Nijmegen of Rotterdam of bezoek een van de vele Kilo Kilo vintage sale events en ga zelf op zoek naar vintage designer parels. Zien we je daar?

Blijf je verdiepen

 • Categorieën: Drops

  Fancy shmancy in vintage Burberry

  We hebben een hele lading authentieke, vintage Burberry items binnen. En niet alleen de klassieke lange trenchcoats, maar ook wollen jassen en meerdere blazers met een korte cut. Check it out!

 • Categorieën: Cult

  Kleurrijk, warm en heel swanky: Carlo Colucci

  Of je ze nu kent van de kleurrijke patronen, die ene Fakkelbrigade track of van back in the day toen hip hop royalty als Biggie de truien droeg (ok technically droeg hij een Coogi): de Colucci trui is een echte eyecatcher.

 • Categorieën: Winkels

  De leukste vintage winkel van Utrecht

  Is er bijna! De Kilo Kilo store in Utrecht komt weer terug, eind januari gaan we open in de Bakkerstraat en het wordt te gek. Een gezellig straatje vol Kilo Kilo friends en natuurlijk de beste vintage items.

Kilo Kilo love letter in je mailbox?
Schrijf je in!

We delen graag al onze gedachten met je in de Kilo Kilo nieuwsbrief: met event updates, toffe collabs en natuurlijk al onze online actie sales Ben je er altijd als eerste bij. Dus hup, inschrijven jij. Vinden we leuk!

 • Hidden