Vintage winkels zijn niet meer weg te denken van het straatbeeld maar wat zijn nu de voordelen van vintage online shoppen?

Waar het vroeger misschien nog wat spannend was om je te wagen aan een vintage item, laat staan hele vintage outfit is het nu juist bijna onwerkelijk als je geen vintage item in je kast hebt hangen. Je ziet er jong en oud mee voor de dag komen en je instagram feed is een en al vintage. Winkelen in een vintage winkel ken je al wel maar hoe zit het met online vintage shoppen? Waarom dit volgens ons een goed idee is zullen we hieronder vertellen met de 10 beste redenen om vintage voortaan online te kopen.

De 10 voordelen van vintage online shoppen.

1. Vintage online of Vintage offline, Vintage is altijd een goede keuze!

Waarschijnlijk is die vintage Carlo Colucci trui die je op het oog hebt al een hele tijd mee gegaan. Sowieso dat hij dan nog een hele tijd mee gaat als jij hem koopt. Vintage is over het algemeen van goed kwaliteit. Koop je vintage dan heb je extra lang plezier van je items. Je koopt zo minder snel iets nieuws wat dan weer duurzaam is voor je portemonnee en de planeet.

Vintage is dus duurzaam. En natuurlijk willen allemaal wel bijdragen aan een beter wereld. Dit geeft je niet alleen een goed gevoel het zal ook helpen tegen de opwarming van de aarde. Je kunt je outfits combineren met nieuwe en vintage items maar een algehele fast fashion dieet look is natuurlijk helemaal duurzaam!

Vintage kleding is uniek, en online vindt je alleen nog maar meer unieke stuks. Natuurlijk plaatsen we graag onze unieke stuks in het zonnetje. Online dus. Zo spatten ze van je scherm af en geven we ze een uniek podium zodat jij rustig je unieke nieuwe outfit kunt shoppen.

2. “Hou je rustig, rustig, rustig. Hou je rustig, kalm en stil”

Zoals Bassie en Adriaan al zongen. Rustig, kalm en stil. Hou je kalm, doe niet dwaas, blijf je zenuwen de baas. Geen massa’s mensen. Geen concurrentie op de winkelvloer van diegene die net dat item van het kledingrek ritst, terwijl jij die al vanaf binnenkomst op het oog had. Geen rijen voor de paskamer. Niet die skaters die voorbij razen op hun skateboard op de Kilo Kilo Sale events. Niet die luide speakers met disco, terwijl je zin hebt in techno. Geen rijen voor de kassa’s om al die vintage kilo’s af te rekenen. Gewoon rustig, in jouw tijd, op jouw plek, met jouw muziek, in jouw omgeving.

Zo, in alle rust, vind je zeker je nieuwe vintage festival outfit.

3. Altijd shoppen, onderweg in de trein, in quarantaine of niet, in ieder geval gewoon omdat het kan, 24/7 lang!

Shoppen als afterparty op je brakke zondag? Klinkt natuurlijk als muziek in je oren. Lekker de items voorbij scrollen terwijl je op je bank ligt uit te brakken van het weekend. Of raak je geïnspireerd omdat je na je werk op het trein station een hottie voorbij ziet komen in een oversized nike sweater.

Je shopt hem daarna gewoon zelf ook, snel en online. Zo kun je volgende week matchen op het trein station. Of ben je net die uitnodiging vergeten voor aankomend weekend en heb je geen tijd meer om naar de winkel te gaan om een outfit te scoren voor die 80’s party. Online bestel je zo die “foute” jurk en wordt hij de volgende dag bij je bezorgd. Je zal shinen als geen ander met die vintage jurk. Uniek en snel in huis.

4. Speciaal persoon? Speciale items vindt je online!

Wist je al dat je in onze webshop de echte parels vindt? Al onze items zijn handmatig gecheckt en de echte uitblinkers plaatsen wij op de webshop. Voorkom hier keuze stress, want je wilt ze allemaal!

Vintage online

5. Overzicht, regelmaat en reinheid.

Is dit überhaupt een uitdrukking? Vanaf nu wel. We gaan allemaal wel goed op overzicht, lijstjes en ordenen. Je kunt het met online shoppen zo gek maken als je zelf wilt. Selecteren op gender of juist niet, want wat maakt het uit? Kies je maten, de items of selecteer op merk. En ga regelrecht op je doel af. Heb je een item in de Krap in de portemonnee? Dan scroll je misschien liever de items af van laag naar hoog in prijs. Het blijft zo duidelijk wat jij kan en wilt uitgeven. Tipje van de redactie: vanaf 50euro gratis verzenden!

6. Vergeet die wanderlust, bespaar met niet reizen!

Parkeren kun je leren, ja ja. Niet in de grote steden file parkeren. Dat valt niet te leren. En dan nog niet eens gesproken over de benzine en parkeerkosten vandaag de dag. Door online te shoppen bespaar je op veel, heel veel!
Reistijd, parkeerstress, OV of benzinekosten, natgeregend worden onderweg en parkeerkosten, vanaf nu is dit allemaal verleden tijd!

7. Een cadeautje thuis ontvangen, wie wil dat nou niet.

En dan ook nog eens vintage kleding, zelf uitgezocht. Win-Win! Hoe leuk is het om jezelf een vintage cadeau te doen. Iets uitzoeken, bestellen en de volgende dag in huis ontvangen. Hallo unboxing! Pak je camera er bij en waan je even in die influencer rol.

8. Bespaar je rug pijn door het sjouwen van de vele kilo’s, laat het thuis bezorgen.

Grijp grage klanten kennen het maar al te goed. De hele dag rond sjouwen door de stad, belanden in de Kilo store en vervolgens met 100 kilo de deur uit gaan. Oei! De volgende dag sta je zeker met rugpijn op. Dit is natuurlijk makkelijk te voorkomen door online te shoppen. Kies alleen wat je echt “nodig” hebt, reken je winkelmandje af en laat het door die gespierde postbezorger lekker bij de deur afleveren. Fris, fruitig en helemaal elastisch kun jij nu jouw favoriete outfit passen en dragen zonder bijkomende rugklachten.

Check ons aanbod!

9. Nederlanders houden van gratis, en toevallig verzenden wij boven de 50 euro, helemaal gratis!

Yes! Gratis! Gieriger dan een Nederlander krijg je ze niet. We zoeken massaal voor gratis producten. Eten alles op wat gratis is. En zijn er als de kippen bij mocht het 1+1 gratis zijn. Maar, alleen voor niets gaat de zon op. Geen gratis producten bij Kilo Kilo vintage wel gratis verzenden!

10. De gierige hollander als afsluiter van de 10 voordelen van online vintage shoppen.

Om voor te borduren op nummer 9, Nederlanders houden van gratis. Nederlanders houden ook van korting. En om eerlijk te zijn wie niet? Speciaal daarom is er in onze webshop altijd wel iets in de sale. Je vindt er altijd wel een categorie dat tijdelijk bijvoorbeeld met 10% korting te shoppen is. Misschien omdat het een beetje off season is, max verstappen weer gewonnen heeft, of gewoon omdat we er zin in hebben.

Overtuigd van online vintage shoppen? Klik meteen door naar onze webshop!

Blijf op de hoogte van de laatste acties. Schrijf je in!

We houden je eens in de zoveel tijd op de hoogte over nieuwe Kilo Kilo Sale events, vette acties en nieuwe drops in de webshop. Ben je er altijd als eerste bij. Dus hup, inschrijven jij. Vinden we leuk!