Vintage Nike truien, truien die al sinds de jaren ‘70 niet meer weg te denken zijn.

Ook op zoek naar een unieke Vintage Nike trui? Bij Kilo Kilo vintage ben je aan het juiste adres. Onze items zijn allemaal hand picked en we verzenden ze gratis boven de 50 euro! Zelf zijn we grote Nike fans dus zorgen we altijd dat onze webshop is aangevuld met de nieuwste Vintage Nike items!

Hoe het allemaal begon voor werelds bekendste sportmerk.

Het Amerikaanse bedrijf Nike, wat je officieel uit spreekt als “naiki” bestaat al sinds de jaren ‘70. Het bedrijf met misschien wel wereldwijds bekendste logo begon ooit onder een andere naam, namelijk: Blue Ribbon Sports. In 1964 richtte Bill Bowerman en Phil Knight dit bedrijf op waarin ze in 1972 voor het eerst een schoenencollectie uitbrachten. Deze schoenencollectie gaven ze de naam, Nike en later veranderde ze hun bedrijfsnaam ook in deze naam. Al voor Nike een bedrijfsnaam was en nog alleen maar een merknaam werd al het eerste sponsorcontract getekend met tennisster, Emma Ballard.

Nike werd misschien wel bekend door “The waffle trainer”. Een hardloopschoen die ze in 1974 bedachten met een zool in wafelpatroon. Je kent de schoen zelf ook wel en ziet hem nog steeds terug in de collectie van Nike. De schoen werd na het uitbrengen meteen een groot succes en misschien wel het succes van Nike zelf.
In 1978 is de naam van Blue Ribbon Sports officieel veranderd in Nike. Nike vernoemd naar de Griekse god van overwinning. Vanaf de jaren 80 gaat het hard met Nike en streven ze hun grootste concurrent Adidas voorbij. Vanaf dan is Nike de grootste leverancier in sportkleding en met name sportschoenen.

En nu zo’n 50 jaar later zijn de ondertussen vintage Nike truien, broeken en schoenen van die tijd misschien wel nog populairder dan dat ze toen waren.

Nike’s merkteken, de swoosh, het misschien wel meest herkenbaarste logo ter wereld.

Het logo van Nike, we kennen hem allemaal. Hij werd al ontworpen voor Nike de naam Nike had. Namelijk in 1971 ontwierp studente Carolyn Davidson het o zo bekende logo. Eerst nog met Nike door de swoosh heen, later veranderde dit met de letters Nike boven de swoosh en nu wordt vaak alleen de swoosh gebruikt. Echte kenners zien dan ook aan vintage Nike items uit welk jaartal het ongeveer komt. Nike is altijd trouw geweest aan de swoosh maar heeft deze dus door de jaren heen wel af en toe aangepast. Het logo moest een eenvoudig ontwerp zijn met snelheid en in een vloeiende beweging. Het is de destijds grafisch studente goed gelukt want ze heeft er flink wat aandelen in het bedrijf aan overgehouden en misschien wel werelds meest bekendste logo bedacht

Nike vintage truien, shirt’s, schoenen en petjes voor heren, dames en beide

We zouden kunnen blijven schrijven over Nike. Want wat is het een interessant mode bedrijf. Het is misschien ook wel het meest gewilde vintage merk van deze tijd. Vintage Nike truien, hoodies, trainers en jassen blijven gewild omdat de stijl tijdloos en retro is. Daarnaast blijft vintage natuurlijk uniek en kun je, als je vintage shopt een Nike trui vinden die niet meer in de reguliere winkels te vinden zijn. Een collectors item kun je het ook wel noemen. Gemakkelijk te stylen en met elke gelegenheid te dragen als je het ons vraagt!

Kijk snel hier voor ons aanbod aan Nike vintage truien!

Blijf op de hoogte van de laatste acties. Schrijf je in!

We houden je eens in de zoveel tijd op de hoogte over nieuwe Kilo Kilo Sale events, vette acties en nieuwe drops in de webshop. Ben je er altijd als eerste bij. Dus hup, inschrijven jij. Vinden we leuk!